|
|
Banánkenyér Parve (semleges) étel
|
Édességek
|
Beküldte: kkoves [9876]
|
Hozzávalók: Mérőeszköz: 2,5 dl bögre és kávéskanál
6 db. barnára érett (kicsit lottyadt) banán 4 bögre finomliszt 1,5 bögre kristálycukor 1 bögre dió 1 bögre aszalt sárgabarack, vagy mazsola (helyette lehet 10 dkg étcsoki, akkor tejessé válhat!) 4 db tojás 1 csomag vaníliás cukor 2 kávéskanál szódabikarbóna 2 kávéskanál sütöpor 1 csipet só |
A banánokat a cukorral, szódabikarbónával, sóval és a 4 egész tojással összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és habverővel maximum fokozaton két percig habosra keverjük. A folyékony masszába óvatosan egyenletesen elkeverjük a felaprított diót és aszalt gyümölcsöt, majd 2 db kikent, lisztezett őzgerinc formába osztjuk a masszát.
Közepes lángon (175 C fok) 40-50 percig kell sütni. (40 percnél érdemes tűpróbát csinálni!)
Előnyei: nem kiszáradó fajta, és minőségvesztés nélkül lehet mélyhűtve tárolni, ezért a két adagból az egyiket érdemes eltenni, mert mindig jó gyorssegély lehet.
Sárgabarack lekvárral, vagy vanília öntettel is finom. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7476 nő | 6730 férfiLegutóbb regisztrált: Benedek [21154]
Jelenleg 15 vendég és 4 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|